La Galați a avut loc o nouă ediție a Concursului Național de Pescuit pentru Persoanele cu Deficiențe de Vedere

Astăzi, la balta Zătun, a avut loc cea de-a cincea ediție a Concursului Național de Pescuit pentru Persoanele cu Deficiențe de Vedere. 110 participanți din toată țara, nevăzători și însoțitorii lor, au răspuns prezent invitației Consiliului Județean Galați și a Asociației Nevăzătorilor din România – filiala Galaţi. Astfel, la balta Zătun au participat concurenți din: Argeș, Bacău, Bistrița, Botoșani, Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vaslui și Vrancea.

“Am organizat și anul acesta un eveniment de suflet pentru mine, care aduce atât de multă bucurie și care înseamnă foarte mult pentru persoanele cu deficiențe de vedere. A devenit deja o tradiție, una extrem de frumoasă, ca Galațiul să organizeze vara această competiție pescărească, unică de altfel în România. Am întâlnit oameni minunați, de la care cu toții avem ceva de învățat. Dincolo de pescuit, participanții s-au bucurat de o zi de relaxare în aer liber, mai ales că briza de la balta Zătun a mai îmblânzit canicula de afară. Pe lângă cazare și masă, au fost premiați și cei mai iscusiți pescari. Mai mult, la finalul competiției, toți participanții au avut parte și de un prânz cu specific pescăresc”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

S-au acordat cinci premii, dintre care două premii speciale – pentru cea mai mare captură și pentru cel mai tânăr participant (un pasionat de pescuit de doar 7 ani). Premiile au constat în echipamente profesionale de pescuit.

Distribuie:

Link-uri Utile

Biblioteca „V.A.Urechia” Galati

TUR VIRTUAL

cjgalati.ro © 2023