sChOOL-RURAL – Școala de vară pentru copiii din mediul rural

 

     

 

 

        

         Biblioteca Județeană ”V.A. Urechia” Galați organizează, în premieră, o școală de vară dedicată copiilor din mediul rural, care provin din medii defavorizate, cu finanțare asigurată de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și Consiliul Județean Galați.

”sChOOL-RURAL – Școala de vară pentru copiii din mediul rural” este organizată în parteneriat cu Consiliul Județean Galați, bibliotecile comunale din Drăgănești, Măstăcani, Scânteiești, Valea Mărului, Vânători și Complexul Muzeal de Științele Naturii ”Răsvan Angheluță” Galați.

            Școala de vară se va desfășura pe parcursul a cinci săptămâni, începând cu data de 9 august 2021, iar în cadrul acesteia vor participa 75 de copii, cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, din familii defavorizate, din comunele Drăgănești, Măstăcani, Scânteiești, Valea Mărului și Vânători.

În cadrul Școlii de vară, Biblioteca Județeană ”V.A. Urechia” va organiza patru ateliere tematice (luni-joi) pentru fiecare dintre comunele partenere: de teatru (TheatreLab) – susținut de actrița Ana-Maria Sinescu, literatură (ReadingLab) – susținut de scriitorul și moderatorul Adi-George Secară, comunicare nonverbală (MusicLab) – susținut de Ilioara Arbune, creativitate (StoryLab) – susținut de animatorul socio-educativ Iulia-Cristina Dajbog.

Aceste ateliere vor urmări promovarea incluziunii, diversității și toleranței, stimularea expresivității și a creativității copiilor, dezvoltarea gândirii critice, a abilităților personale și de comunicare. Atelierele se vor desfășura atât la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, cât și într-un cadru nonformal – foișorul din Grădina Botanică a Complexului Muzeal de Științele Naturii ”Răsvan Angheluță”.

Fiecărei comune partenere îi va fi alocată o săptămână de ateliere tematice, între orele 10.00 – 12.00 și 13.00 – 15.00 (între orele 12.00 și 13.00, elevii vor lua prânzul la restaurant), iar în ziua de vineri a fiecărei săptămâni copiii vor vizita Grădina Zoologică. Ziua de vineri va fi susținută financiar în totalitate de Consiliul Județean Galați, care va asigura transportul copiilor din comuna-parteneră la Grădina Zoologică din Pădurea Gârboavele și, ulterior, către casă.

Prima săptămână a Școlii de vară le este dedicată copiilor din comuna Măstăcani, cea de-a doua – copiilor din Scânteiești, cea de-a treia – copiilor din comuna Valea Mărului, cea de-a patra – copiilor din comuna Vânători, iar cea de-a cincea – copiilor din comuna Drăgănești. Toți cei 75 de copii vor primi rucsacuri, tricouri, șepci și insigne inscripționate sChOOL RURAL. Transportul beneficiarilor la locul de desfășurare a atelierelor și către casă, la încheierea acestora, este asigurat de autoritățile locale.

Bugetul total al proiectului este de 59.837 de lei, din care 52.657 de lei reprezintă finanțare asigurată de Administrația Fondului Cultural Național, iar 7.180 de lei reprezintă contribuția Bibliotecii Județene ”V.A. Urechia”, din fonduri asigurate de Consiliul Județean.

Proiectul de educație culturală nonformală, al cărui scop este facilitarea accesului la cultură a copiilor din mediul rural gălățean, a fost declarat câștigător de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), în sesiunea II/2021, aria tematică ”Educație prin Cultură”.

 

 Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

 

{loadposition 19aug2021}

 

 

Distribuie:
Anterior ANUNȚ PUBLIC – (publicat 17.08.2021)

Link-uri Utile

Biblioteca „V.A.Urechia” Galati

TUR VIRTUAL

cjgalati.ro © 2023