Centrul EUROPE DIRECT Galati

 

 

 

 

 Want to find out more about the EU and have your say on its future?    
     

 

Cine suntem 

 

EUROPE DIRECT Galati este membru al retelei Europe Direct Network Romania. Centrele fac Europa accesibilă oamenilor din comunitățile locale și îi determină să se implice în dezbateri despre viitorul UE.

Rețeaua este gestionată de Comisia Europeană.

Ne puteți contacta pentru întrebări despre politicile, programele și prioritățile UE  și vă puteți implica în evenimente despre viitorul UE.

Serviciile puse la dispoziţie de Centrul EUROPE DIRECT Galaţi sunt:

  • acces la informaţii europene oficiale, prezentate echidistant, capabile să ofere o imagine clară asupra realităţilor europene şi a proceselor de integrare;
  • punerea la dispoziţia publicului de pliante, broşuri şi alte materiale informative pe teme europene;
  • organizarea în cadrul Centrului, de manifestări diverse pe teme europene;
  • acces la resurse multimedia – pagini de internet, baze de date şi arhive electronice;
  • asistenţă în obţinerea de informaţii cu privire la Uniunea Europeană.

 

Toate serviciile noastre sunt efectuate gratuit.

Vă rugăm să rețineți că nu putem oferi consultanță juridică sau interpretare a legislației UE.

Pentru a afla mai multe despre centrele din statele membre UE, inclusiv România, vă invităm să faceți click aici::

 

 

 

Contactați-ne:

EUROPE DIRECT Galați

Adresa: Str. Eroilor, nr. 13A, municipiul Galaţi

Telefon/Fax: 0236 410 530

Adresa e-mail: cie_galati@yahoo.com

 

Program:

Luni-Joi: 08.00-16.00

Vineri: 08.00-14.00

 

Rețele Sociale: https://www.facebook.com/EUROPE-DIRECT-Gala%C5%A3i-462677537132718
https://www.facebook.com/comisia.europeana.in.romania
https://www.facebook.com/europeanparliament
https://www.facebook.com/EPIO.Romania
https://euvsdisinfo.eu/

 

Webpage/website: /index.php/ro/centrul-europe-direct

 

 

Europe Direct Contact Centre  Reprezentanta Comisiei Europene
în România 
 Your Europe

 

/images/stories/ciegalati/parlament-ue.png  

EURES 

   
         Consiliul  European
   

 

 Eurodesk: Youth information experts. Since 1990. 

   
         

 

 

Noutãti

 

La începutul acestei săptămâni am fost în vizită și la Facultatea de Drept și Științe Administrative, unde, alături de reprezentantul EURES, doamna Pîrăianu, studenții din anul I ai Facultății, am abordat tema „Cariere și Oportunități în spațiul european”

 
 
 

 

 

Comisia Europeană a lansat o linie telefonică de asistență pentru persoanele care fug din calea războiului.
 
Comisia, prin intermediul Centrului de Contact Europe Direct, a răspuns în scris persoanelor refugiate, care solicitau informații și asistență, atât în limba ucraineană, cât și în rusă, încă de la începutul conflictului.
 
☎️Serviciul este acum disponibil și prin telefon, atât în țările membre UE, la numărul 00 800 6 7 8 9 10 11 (acces gratuit), cât și în afara SE, la numărul +32 22 99 96 96 (se aplică tariful național corespunzător).
 
Ne puteți trimiteți un SMS cu mesajul „call me” ?plus numărul la care doriți să vă sunăm (cu prefixul internațional) și sunăm noi gratuit.
 
Linia de asistență telefonică a fost lansată cu scopul de a veni în sprijinul persoanelor refugiate răspunzând întrebărilor și furnizând o gamă variată de informații practice, de la condiții de intrare și călătorie în Uniunea Europeană, până la accesarea drepturilor și oportunităților în materie de ?‍? educație. ?locuri de muncă sau ? ?sănătate.

 

Astăzi, 18 aprilie 2022, Centrul Europe Direct Galați a fost partener în organizarea în Sala Mare de ședință din cadrul Consiliului Județean Galați, a unui seminar de informare „Dunărea fără plastic”. Aceasta este o inițiativă care urmărește reducerea poluării cu plastic a apelor Dunării în orașele Brăila, Galați și Tulcea.
Evenimentul a fost parte din programul național „Cu apele curate”, iar proiectul local are lider organizația Global Water Partnership.
În cadrul întâlnirii de astăzi, reprezentanții Centrului Europe Direct Galați au prezentat Pactul Verde European și provocările locale aduse de implementarea acestuia, iar reprezentanții Consiliului Județean Galați au prezentat Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor Galați ca proiect care va contribui la atingerea obiectivelor de colectare și reciclare, parte din Pactul Verde European.
Ultima jumătate a evenimentului a vizat discutarea modului în care societatea civilă poate fi parte din acest proces de tranziție și contribuția pe care o poate avea la implementarea cu succes a măsurilor de neutralizare climatică. 
 
 
 
 

 
Săptămâna trecută, în data de 31 martie, am făcut o vizită la Liceul Tehnologic „Radu Negru”, împreună cu reprezentantul EURES, doamna Pîrăianu.
Aici ne-am întâlnit cu un grup de 20 de șomeri înregistrați pentru a discuta despre competențele necesare și oportunitățile privind căutarea  și găsirea unui loc de muncă la nivelul Uniunii Europene.

 
 
 

 
Suntem aproape de voi!
 
Miercuri, 16 martie, am avut ocazia ca alături de colega de la AJOFM Galați, să identificăm, impreuna cu studenții de la Facultatea de Inginerie, cerințele si oportunitățile tinerilor in vederea ocupării unui loc de muncă în Uniunea Europeană.
Ne bucurăm ca am revenit fizic printre voi!

 
 
 

 

 

                                   

 

 

Punem la dispoziția refugiaților din Ucraina informații importante pe care le pot obține prin scanarea codului QR, inclusiv în limba ucraineană.

Afișele au fost plasate în locurile cel mai des frecventate din județul Galați și continuăm acțiunile de sprijin și informare și în perioada următoare, oferind acest instrument tuturor celor care tranzitează sau aleg să rămână în județul Galați.

Astfel, după intrarea pe teritoriul Uniunii Europene , refugiaților din Ucraina li se vor oferi mai multe posibilități, în funcție de situația personală.

 

 

 

 

Spatiul învãtãrii (EU-Learning Corner)

  

Copiii pot învăţa despre UE într-un mod distractiv

Comisia Europeană le oferă copiilor şi tinerilor „colţul” lor special

 În fiecare zi, mass-media prezintă o mulţime de informaţii despre Europa. Însă nu ne este întotdeauna uşor să înţelegem de ce şi cum sunt luate unele decizii la nivel european. Este clar însă că ele ne influenţează viaţa cotidiană. Nu doar adulţii trebuie să ştie şi să înveţe despre Uniunea Europeană. Este important ca şi tinerii să aibă cunoştinţe despre UE pentru a putea înţelege ce este şi cum funcţionează aceasta.

De aceea, Comisia a lansat un site despre UE, care le este dedicat: „Colţul copiilor”. Tinerii din Europa şi din afara ei au acum acces on-line la jocuri, quiz-uri şi informaţii despre UE şi despre ţările membre. Prin acest nou site, li se oferă copiilor, în premieră, informaţii despre UE şi despre drepturile care le revin, într-un format uşor de înţeles.

Colţul copiilor cuprinde trei secţiuni:

– secţiunea „Jocuri şi quiz-uri”, unde vizitatorii între 6 şi 16 ani pot accesa jocuri distractive şi educative, create de Comisie şi de alte instituţii

– secţiunea „UE: despre ce este vorba?”, unde, printr-un simplu clic pe harta Europei, cititorii pot afla lucruri interesante despre UE şi ţările sale

– secţiunea „Află ce drepturi ai” conţinând jocuri, videoclipuri şi informaţii despre drepturile copiilor, împărţite pe două grupe de vârstă.

Pe toate aceste site-uri, copiii se pot juca în limba maternă sau, altfel spus, în orice limbă oficială a Uniunii Europene.

„Colţul copiilor” oferă şi linkuri către site-ul „Spaţiul profesorului”. Acesta propune materiale pe care profesorii le pot folosi pentru a explica de ce există şi cum funcţionează UE. Site-ul conţine o selecţie a celor mai bune materiale didactice, realizate de Comisie şi de alte instituţii, atât pentru elevii din clasele primare, cât şi pentru cei din învăţământul secundar. Materialele au fost reunite cu ajutorul experţilor în educaţie din statele membre.

 Mai multe informaţii

 

Site-uri utile

http://ec.europa.eu/ – site-ul oficial al Comisiei Europene  

http://ec.europa.eu/romania/– site-ul oficial al Reprezentanţei Comisiei Europene în România 

www.afm.ro – site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu 

www.finantare.ro – site-ul surselor de finanţare din România

www.undp.ro – site-ul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare 

www.fndc.ro – site-ul Fundaţiei Naţionale pentru Dezvoltare Comunitarã

http://ec.europa.eu/justice/newsroom/data-protection/news/120125_en.htm

www.fonduri-ue.ro – Ministerul Fondurilor Europene

 

Publicatii     

      CARTE DE COLORAT – 2018

      EUROPA MEA, DREPTURILE MELE – 2018

      PARLAMENTUL EUROPEAN ÎN SERVICIUL NOSTRU – 2018

 

 

Europa – Personalitãţi, invenţii, descoperiri, curiozitãţi 2017

 

 

 

 

 

 

 

Galati – vocatie europeana 2015

 

Savoare si arome europene – 2015

 

 

 

 

Carte de colorat

 

BioEuropa

Europa-Personalitati

Inventii.Descoperiri.Curiozitati

 

 

 

EU vreau sa stiu

La pas prin Europa – I

La pas prin Europa – II

La pas prin Europa – III

 

Galati- vocatie europeana

       

 

 

 
Distribuie:
Anterior Hotãrârea nr. 36

Link-uri Utile

Biblioteca „V.A.Urechia” Galati

TUR VIRTUAL

cjgalati.ro © 2023