COMPLEXUL MUZEAL DE STIINTELE NATURII „RÃSVAN ANGHELUTÔ GALATI

 


„Te surprinde mereu!”

 

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi a luat fiinţă în 1990 şi reprezintă una dintre marile instituţii muzeale ale României având ca obiective cercetarea şi conservarea biodiversităţii ecosistemelor naturale, îmbogăţirea patrimoniului ştiinţific, dar şi educaţia ecologică pentru conservarea naturii;

Muzeul de Ştiinţele Naturii desfăşoară activităţi de cercetare şi valorificare a colecţiilor ştiinţifice, patrimoniul muzeului cuprinzând piese valoroase, din domenii precum: entomologie, malacologie ornitologie, mamalogie, mineralogie-paleontologie.

Acvariul situat la demisolul clădirii cuprinde o colecţie impresionantă de specii de peşti din bazinul hidrografic al cursului inferior al Dunării, din Marea Mediterană, dar şi din ihtiofauna tropicală de apă dulce.

Planetariul se găseşte la etajul doi al clădirii, unde mai pot fi vizitate şi două expoziţii permanente dedicate Sistemului Solar şi Universului. Sistemul de proiecţie folosit este unul digital, de ultimă generaţie.

Observatorul astronomic este cel mai mare şi mai modern observator public din ţară, cu acoperiş tractabil şi un sistem optic de ultimă generaţie, singurul de acest tip din România.

Grădina Botanică ocupă o suprafaţă de 18 ha, pe malul stâng al Dunării şi a fost concepută din mai multe sectoare (Flora şi vegetaţia României, Flora lumii, Grădina japoneză, Rosarium-ul, Flora ornamentală, Flora utilă şi Serele), oferind vizitatorilor clipe de relaxare unice într-o oază de verdeaţă.

Grădina Zoologică este situată în Pădurea Gârboavele, în apropiere de municipiul Galaţi şi adăposteşte o colecţie variată de specii de animale dintr-o multitudine de regiuni geografice ale lumii.

{loadposition 30mai2013a}

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vizitatori: {oshits}

 

Distribuie:
Anterior Proiecte de hotărâre (mai 2013)

Link-uri Utile

Biblioteca „V.A.Urechia” Galati

TUR VIRTUAL

cjgalati.ro © 2023