CENTRUL CULTURAL „DUNÃREA DE JOS” GALATI

 


„Suflet cãtre suflet”

 

Sub sloganul Suflet către Suflet, Centrul Cultural „Dunărea de Jos” este o instituţie de specialitate care are drept misiune promovarea valorilor civilizaţiei, culturii şi artei naţionale şi universale, cercetarea, conservarea şi promovarea tradiţiei şi creaţiei populare româneşti, dar şi organizarea de cursuri teoretice şi practice necesare formării deprinderilor artistice.

Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi are în structura sa organizatorică formaţii artistice profesioniste recunoscute pe plan naţional şi internaţional precum Ansamblul Folcloric „Doina Covurluiului” gazda Festivalului Internaţional de Folclor cu acelaşi nume sau Fanfara “Valurile Dunării” – gazda Festivalului de Fanfare „Iosif Ivanovici”, manifestări care, alături de alte evenimente importante precum Festivalul de Film sau Festivalul de Jazz, adună anual în oraşul nostru sute de artişti din toate colţurile lumii şi aduc Galaţiului un loc de frunte în ierarhia culturală a României.

Deprinderi artistice variate pot fi dobândite la Şcoala de Arte în cadrul căreia funcţionează şaisprezece catedre (pian, orgă electronică, canto, chitară clasică, pictură, balet, etc ) şi care se bucură de un success deosebit în rândul tinerilor.

Un reper important în conservarea şi promovarea tradiţiei populare îl reprezintă Muzeul Satului situat în Pădurea Garboavele, care reconstituie la scara mică o vatră de sat românesc de o parte şi de cealaltă a Prutului. Obiectele tradiţionale din aceste case reprezintă o adevărătă valoare patrimonială prin modul de realizare dar şi prin vechimea lor.

{loadposition 30mai2013c} 

 

 

 

Vizitatori: {oshits}

 

Anterior MUZEUL DE ISTORIE „PAUL PÃLTÃNEA” GALATI

Link-uri Utile

Biblioteca „V.A.Urechia” Galati

TUR VIRTUAL

cjgalati.ro © 2023