Microbuze școlare pentru un transport verde

Investiții de aproximativ 70 de milioane de lei (14 milioane de euro) pentru achiziționarea a 62 de microbuze electrice și hibrid pentru transportul elevilor. Pentru 29 de microbuze a fost semnat deja contractul de finanțare, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, alte trei microbuze urmând să fie achiziționate cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, iar pentru încă 30 de microbuze va fi depus, în cel mai scurt timp, un proiect de finanțare, în cadrul unui program derulat de către Administrația Fondului pentru Mediu.

“Achiziționăm cel puțin câte un microbuz școlar pentru fiecare localitate din județ, mai puțin pentru cinci UAT-uri, care vor achiziționa singure astfel de microbuze.
Vorbim de microbuze electrice și hibrid pentru confortul elevilor, un aer mai puțin poluat și un mediu mai curat.
Deja am semnat contractul de finanțare pentru 29 de microbuze noi cu fonduri din PNRR, iar pentru alte trei microbuze fondurile vor fi asigurate de către Ministerul Dezvoltării.

De asemenea, astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare, am aprobat un alt proiect, prin care vor fi achiziționate încă 30 de microbuze școlare.

Astfel, cu excepția celor cinci UAT-uri, toate celelalte 60 de localități din județ vor fi dotate cu microbuze școlare de către Consiliul Județean”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Aproximativ 74.000 de elevi învață în județul Galați.

Distribuie:
Anterior Microbuz pentru Asociația Persoanelor cu Handicap Sporting Club

Link-uri Utile

Biblioteca „V.A.Urechia” Galati

TUR VIRTUAL

cjgalati.ro © 2023