MUZEUL DE ARTÃ VIZUALÃ GALATI

 


„Arta ca viaţa!”

 

Inaugurat în anul 1967, Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi este primul muzeu de artă contemporană românească şi a fost conceput astfel încât să prezinte cele mai noi tendinţe ale fenomenului plastic, destinaţie pe care şi-o păstrează şi astăzi. Aproximativ 400 de lucrări existente în sălile de expunere şi în aer liber, în parcul muzeului, constituie o selecţie dintr-un patrimoniu mult mai amplu, completat adesea cu un patrimoniu virtual, al artiştilor contemporani. Muzeul deţine şi o valoroasă colecţie de artă modernă românească, secolul XIX şi XX. Cele cinci peisaje de Nicolae Grigorescu sunt un reper elocvent al virtuozităţii pictorului care a contribuit în secolul XIX la integrarea plasticii româneşti în orientările novatoare ale artei europene din acea epocă.

Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi are ca scop principal prospectarea, valorificarea şi conservarea patrimoniului artei contemporane şi îşi propune atragerea şi cultivarea publicului tânăr prin activităţi care să-i facă să devină vizitatori constanţi al muzeului.

Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi organizeză expoziţii temporare româneşti şi străine dar şi alte manifestări diverse dedicate iubitorilor de artă: proiecţii de filme, concerte de jazz, de muzică clasică, de operă, spectacole de balet, lansări de carte, lecţii de istoria artei, de educaţie estetică, spectacole de teatru, tabere de creaţie, etc.

{loadposition 30mai2013b} 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vizitatori: {oshits}

 

Anterior Proiecte de hotărâre (mai 2013)

Link-uri Utile

Biblioteca „V.A.Urechia” Galati

TUR VIRTUAL

cjgalati.ro © 2023